سرپرست مركز تحقيقات ديابت استان يزد با بیان این که بيش از 60 درصد عوامل ابتلا به ديابت ارثي همراه با فاكتورهاي خطر مي باشد خاطرنشان كرد: هر فرد سالم هر سه سال يكبار و اگر مشكوك به ديابت باشد تا اطمينان كامل سالي يكبار تست غربالگري را انجام دهد.
دكتر محمد افخمي اردكاني بيان كرد: سن شيوع ديابت در استان يزد خيلي پايين آمده است و در شهر هاي مختلف استان حدود 5/14 تا 20 درصد افراد بالاي 30 سال مبتلا به ديابت هستند.
وي بهترين روش براي تشخيص اين بيماري انجام تست غربالگري دانست و افزود: افرادي كه فاكتورهاي خطر يعني چاقي، فشار خون، چربي و ژنتيكي و ارثي را داشته باشند حتما بايد اين تست را انجام دهند.
سرپرست مركز تحقيقات ديابت استان يزد تصريح كرد: همچنين ديابت نشانه هايي مانند پر ادراري، پرخوري و پرنوشي دارداين در حالي است كه اين بيماري در بيش از 90 درصد موارد علائمي ندارد.
وي ادامه داد: به منظور پيشگيري از اين بيماري بررسي سوابق فاميلي و ژنتيك و انجام ورزش منظم لازم است همچنين رژيم غذايي براي افراد چاق براي اينكه منجر به لاغري شود و ورزش براي افراد متناسب كه چاق نشوند ضروري مي باشد.
وي با بيان اينكه بيش از 60 درصد عوامل ابتلا به ديابت ارثي همراه با فاكتورهاي خطر مي باشد خاطرنشان كرد: هر فرد سالم هر سه سال يكبار و اگر مشكوك به ديابت باشد تا اطمينان كامل سالي يكبار تست غربالگري را انجام دهد.
افخمي اردكاني اضافه كرد: بيماري ديابت به سه نوع؛ ديابت نوع يك، ديابت نوع دو و ديابت حاملگي تقسيم مي شود كه در ديابت نوع يك يا نوع جوانان وابسته به انسولين است و در ديابت حاملگي فرد علاوه بر رژيم غذايي به انسولين نياز دارد.
وي با اشاره به اينكه در استان يزد حدود 5/3 تا 5 درصد افراد ديابتي مبتلا به زخم پاي ديابتي هستند، گفت: بيماران ديابتي بايد نكاتي را مانند مصرف منظم دارو، كنترل فشار خون و قند خون را رعايت كنند و مراقب عوارضي مانند زخم پا باشند.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
سهشنبه 05,نوامبر,2024